Get Adobe Flash player

Prijavi se

Solarni podaci:

Brojač poseta

Danas 7

Juče 16

Ove nedelje 7

Ovog meseca 279

Ukupno 56215

Currently are 2 guests and no members online

ARMVS

Amaterska radio-mreža u vanrednim situacijama (ARMVS)

Radio-klub "Novi Beograd" pored svojih redovnih radio-amaterskih aktivnosti, vrši i obuku članstva za rad u radio-mreži u vanrednim situacijama. Na ovim stranicama će biti objavljivane sve aktivnosti Radio-kluba "Novi Beograd" vezano za pripremu članova kluba radi delovanja u vanrednim situacijama.

- Obuka članova

- Vežbe (završne i u okviru obuke)

- Ostale aktivnosti

 

RTS i Emisija "Dozvolite" o našim aktivnostima

Pogledajte prilog koji je novinarska ekipa emisije "Dozvolite" uradila o našim aktivnostima a povodom projekta "Uvećanje operativnih kapaciteta Amaterske radio-mreže u vanrednim situacijama". Emisija je emitovana 04. decembra 2021. godine na RTS 2 kanalu.

Ukoliko već niste, zapratite naš YouTube kanal!

Mediji o našim projektnim aktivnostima

Pogledajte šta o realizovanom projektu pod nazivom "Uvećanje operativnih kapaciteta Amaterske radio-mreže u vanrednim situacijama" pišu mediji:

 

TangoSix:

REPORTAŽA - Jedan dan sa nosiocima ordena Zasluga za narod: Da prvi prenesemo vesti, kakve god da su

 

Informer

Kada sve stane - oni su tu

 

NBGD Vesti

(FOTO/VIDEO) Radio-klub „Novi Beograd“ uspešno realizovao projekat u saradnji sa Ministarstvom odbrane

 

Informacija na zvaničnom sajtu Gradske opštine "Novi Beograd"

Projekat "Uvećanje operativnih kapaciteta Amaterske radio-mreže u vanrednim situacijama" održan na Novom Beogradu

 

Hvala svima na podršci!

 

 

Pogledajte novi promotivni spot projekta!

Pogledajte promotivni video projekta "Uvećanje operativnih kapaciteta Amaterske radio-mreže u vanrednim situacijama" na našem YouTube kanalu:

 

 

Zapratite nas!

Završna vežba ARMVS 2021

U nedelju, 07. novembra 2021. godine, na 9 lokacija u Beogradu, Radio-klub "Novi Beograd" je realizovao pokaznu vežbu u okviru priprema i obuke radio-amatera za rad u Amaterskoj Radio-Mreži u Vanrednim Situacijama (ARMVS). Više od 30 radio-amatera učesnika iz našeg kluba je učestvovalo u simuliranim uslovima fiktivnog zemljotresa, nakon koga se stvorila potreba da radio-amateri pomognu državnim organima.
 
Vežba je protekla potpuno uspešno i po planu, iako su logistički zahtevi postavljeni visoko - nekoliko terenskih lokacija, veliki broj antena, opremanje mobilnih ekipa u vozilima, slanje podataka i spiskova digitalnim modovima preko radio-amaterskih uredjaja i dr. Poseban detalj je bila demonstracija postavljanja vertikalne KT antene na terenu od strane polaznika obuke za svega 90 sekundi - montiranje antene, podizanje, lengerisanje, postavljanje radijala, koja je izazvala aplauz prisutnih.
 
Vežbi su prisustvovali i pripadnici Gorske službe spasavanja Srbije i potpredsednik Gradske opštine Novi Beograd, gospodin Srđan Minić, koji je veoma zadovoljan viđenim.
 
Ova završno-pokazna vežba je ujedno bila i kruna projekta pod nazivom "Uvećanje operativnih kapaciteta Amaterske radio-mreže u vanrednim situacijama", koji naš klub realizuje u saradnji sa Ministarstvom odbrane, koje je sufinansiralo projekat.
 
Obučavamo se i opremamo, u nadi da nam nikada ne zatreba.
 
 
 

Završena teorijska obuka u okviru obuke za ARMVS

U četvrtak, 14. oktobra 2021. godine, održano je i poslednje u nizu predavanja i uvežbavanje u okviru projekta "Uvećanje operativnih kapaciteta amaterske radio-mreže u vanrednim situacijama". Polaznici su tokom septembra i oktobra meseca imali prilike da steknu teorijska i praktična znanja koja su im neophoda za bezbedan i efikasan rad u ARMVS. Ostaje još samo da sve što su naučili prikažu na završnoj vežbi pokaznog tipa koja nas uskoro očekuje.

 

Nastavak praktične obuke za rad u radio-mreži u vanrednim situacijama

U nedelju, 3. oktobra 2021. godine, održan je drugi deo praktične obuke radio-amatera za rad u vanrednim situacijama. Polaznici obuke su tokom celodnevne obuke u terenskim uslovima imali prilike da steknu nova znanja i veštine,  uvežbavaju ranije naučeno i da primene sve ono o čemu su do sada slušali tokom teorijskog dela obuke.

Polaznike očekuje još i završna, pokazna vežba, na kojoj će imati prilike da demonstriraju šta su sve naučili na obuci. Završno-pokazna vežba će biti održana početkom novembra meseca.

Projekat "Uvećanje operativnih kapaciteta amaterske radio-mreže u vanrednim situacijama" Radio-klub "Novi Beograd sprovodi u saradnji sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije.