Get Adobe Flash player

Prijavi se

Brojač poseta

Danas 3

Juče 24

Ove nedelje 27

Ovog meseca 629

Ukupno 32408

Trenutno na vezi: 10 gostiju i nema clanova

Ispiti i obuka

Polaganje ispita za treću ARO klasu

Danas 05.12.2018.g u 18h, u prostorijama našeg radio-kluba je nakon završene obuke održan ispit za sticanje radio-amaterskih klasa.
Ispit pred komisijom Saveza radio-amatera Srbije je polagala jedna kandidatkinja i sedam kandidata, svi za 3. ARO klasu i svi kandidati su položili ispit.
Čestitamo im svima, posebno Urošu (13 godina) i Milanu (16) koji je već pohadjao i kurs za telegrafiju pre toga. Obojica su jako zainteresovani i jedva čekaju svoje prve licence!
Dobro nam došli!
Sve ostale, pozivamo da se prijave za sledeći ciklus obuke koji počinje nakon novogodišnjih praznika i zimskog raspusta.

Održan ispit za amaterske radio-operatore 3 klase - 44.06.2018.g.

U nedelju, 24.06., u prostorijama našeg kluba je ispred komisije Saveza radio-amatera Srbije održano polaganje ispita za sticanje radio-amaterskih klasa. Svih 12 kandidata za polaganje ispita za 3. ARO klasu su uspešno položila ispit i to sa jako dobrim rezultatima na ispitu.
Obuka je trajala 2 meseca, tokom kojih je 10 polaznika i 2 polaznice imalo prilike da sluša predavanja o osnovama elektrotehnike, pravilima radio-amaterskog saobraćaja i zakonskoj regulativi kao i da steknu praktična znanja o upotrebi radio-uredjaja.
Želimo im puno uspeha u radio-amaterizmu!
Sledeći ciklus obuke počinje nakon letnje pauze, sve prijave za obuku možete uputiti na mail rklub@yu1fjk.org ili svakog ponedeljka od 18h u prostorijama kluba.

Novi kurs za Radio-amatere operatore apr 2018

Radio-klub "Novi Beograd" organizuje novi ciklus obuke za sticanje radio-amaterskih klasa, sa početkom u četvrtak, 26. Aprila 2018. godine, od 18h u prostorijama kluba. Sve informacije i prijave na e-mail: rklub@yu1fjk.org.
Dobro došli!

Ispit za 3 klasu 08.06.2017.g.

Dana 08.06.2017.g. je održan ispit za radio-amaterske operatore 3 klase. Na ispit je izašlo 6 kandidata koji su, kako je to uobičajeno, završili kurs u organizaciji radio-kluba "Novi Beograd". Svih 6 kandidata je položilo ispit pred komisijom Saveza radio-amatera Srbije sa veoma dobrim rezultatima, tj. skoro sa maksimalnim brojem tačnih odgovora iz testova. Još jednom se pokazalo da posle dobro i temeljito organizovanog kursa, uspeh je neizbežan. Naročita pažnja na kursu se pridaje praktičnom radu sa kandidatima, tako da nakon položenog ispita svi koji polože, bez treme mogu održavati veze kako sa stranim tako i domaćim radio-amaterima. Čestitke svima koji su položili sa nadom da će se aktivno uključiti u akcije koje organizuje radio-klub. Zahvalnost i predavačima Ivanu YT5IVN kao i Zokiju YU1EP:

Novi kurs za obuku radio-amatera I, II i III klase

Pozivamo Vas da se prijavite za novi ciklus obuke i polaganja za radio-amaterske klase koji organizuje Radio-klub "Novi Beograd". Obuka će biti organizovana za sve tri ARO klase (1, 2 i 3), počevši od utorka, 14. marta 2017. godine.
Pozivamo sve zainteresovane kandidate da se prijave. Prijave poslati na e-mail rklub(at)yu1fjk.org ili doći lično u prostorije našeg radio-kluba (Bulevar Zorana Đinđića 166, u prizemlju solitera) u ponedeljak od 18h.
Dobro došli!”

Počinje kurs za RA operatore Septembar 2016

Poštovani,
Radio-klub "Novi Beograd" organizuje obuku za sticanje radio-amaterskih klasa. Teorijska i praktična obuka će biti organizovana za sve tri klase. Kurs počinje u utorak, 27. septembra 2016. godine od 18h u prostorijama kluba. Sve informacije i prijave na e-mail: rklub@yu1fjk.org ili svakog ponedeljka od 18h u prostorijama kluba. Dobro nam došli!

Ivan Urošević YT5IVN

Dodela diploma i licenci novim AR operatorima

p>Par fotografija sa dodele diploma i licenci klasi polaznika koja je polagala 8. juna ove godine. Ni nevreme ih nije sprečilo da dodju i preuzmu licence za koje su vredno učili gotovo dva meseca. Klub je bogatiji za 5 novih operatera III ARO klase i 3 nova operatera II ARO klase. Takođe, tri operatera koji su već imali klase su položili za I ARO klasu.
Pozivamo Vas da se prijavite za novi ciklus obuke i polaganja koji kreće uskoro!

 

Urošević Ivan YT5IVN