Get Adobe Flash player

Ispiti i obuka za radio-amatere

Održan ispit za radio-amaterske klase

U našem u našem radio-klubu je ispred komisije Saveza radio-amatera Srbije  06. juna 2019. godine održan ispit za amaterske radio-operatere.

Svih šest kandidata je polagalo za 3. ARO klasu nakon uspešno sprovedene obuke i ostvarilo odlične rezultate, pa sada očekuju svoje prve licence.

Ponovo smo na obuci imali i omladinca, Uglješu, koji je sa 12 godina odlično savladao celo gradivo, pokazao veliko interesovanje tokom obuke i već pita kada će moći za stanicu.

Ujedno čestitke i nastavnom osoblju Ivanu YT5IVN kao i Zoranu YU1EP. 

Sledeći ciklus obuke počinje na jesen, krajem septembra 2019. godine. Možete se prijaviti na e-mail: rklub@yu1fjk.org ili lično, svakog ponedeljka od 18 časova u prostorijama kluba.

Kurs radio-amatera - početak 11.4.2019. godine u 18č

kurs

Postanite radio-amater - obuka za radio-amatere u našem klubu počinje u četvrtak, 11. aprila od 18č. 
Obuka će biti održavana utorkom i četvrtkom od 18č u prostorijama kluba, literatura je obezbeđena.
Prijavite se ili pitajte ako vas nešto interesuje putem našeg e-maila: rklub@yu1fjk.org ili ponedeljkom od 18č u samom klubu.

Polaganje ispita za ARO klase

Dana 05.12.2018. godine u 18h, u prostorijama našeg radio-kluba je nakon završene obuke održan ispit za sticanje radio-amaterskih klasa.

Pred komisijom Saveza radio-amatera Srbije, ispit je polagala jedna kandidatkinja i sedam kandidata, svi za 3. ARO klasu. Svi kandidati su položili ispit.

Čestitamo im svima, posebno Urošu (13 godina) i Milanu (16) koji je već pohadjao i kurs za telegrafiju pre toga. Obojica su jako zainteresovani i jedva čekaju svoje prve licence!

Dobro nam došli!
Sve ostale, pozivamo da se prijave za sledeći ciklus obuke koji počinje nakon novogodišnjih praznika i zimskog raspusta.

Održan ispit za amaterske radio-operatore 3 klase - 24.06.2018.g.

U nedelju, 24.06.2018. godine, u prostorijama našeg kluba je ispred komisije Saveza radio-amatera Srbije održano polaganje ispita za sticanje radio-amaterskih klasa. Svih 12 kandidata za polaganje ispita za 3. ARO klasu je uspešno položilo ispit i to sa jako dobrim rezultatima na ispitu.

Obuka je trajala 2 meseca, tokom kojih je 10 polaznika i 2 polaznice imalo prilike da sluša predavanja o osnovama elektrotehnike, pravilima radio-amaterskog saobraćaja i zakonskoj regulativi kao i da steknu praktična znanja o upotrebi radio-uredjaja.

Želimo im puno uspeha u radio-amaterizmu!
Sledeći ciklus obuke počinje nakon letnje pauze, sve prijave za obuku možete uputiti na mail rklub@yu1fjk.org ili svakog ponedeljka od 18h u prostorijama kluba.

Novi kurs za Radio-amatere operatore apr 2018

Radio-klub "Novi Beograd" organizuje novi ciklus obuke za sticanje radio-amaterskih klasa, sa početkom u četvrtak, 26. Aprila 2018. godine, od 18h u prostorijama kluba. Sve informacije i prijave na e-mail: rklub@yu1fjk.org.
Dobro došli!

Ispit za 3 klasu 08.06.2017.g.

Dana 08.06.2017.g. je održan ispit za radio-amaterske operatore 3 klase. Na ispit je izašlo 6 kandidata koji su, kako je to uobičajeno, završili kurs u organizaciji radio-kluba "Novi Beograd". Svih 6 kandidata je položilo ispit pred komisijom Saveza radio-amatera Srbije sa veoma dobrim rezultatima, tj. skoro sa maksimalnim brojem tačnih odgovora iz testova. Još jednom se pokazalo da posle dobro i temeljito organizovanog kursa, uspeh je neizbežan. Naročita pažnja na kursu se pridaje praktičnom radu sa kandidatima, tako da nakon položenog ispita svi koji polože, bez treme mogu održavati veze kako sa stranim tako i domaćim radio-amaterima. Čestitke svima koji su položili sa nadom da će se aktivno uključiti u akcije koje organizuje radio-klub. Zahvalnost i predavačima Ivanu YT5IVN kao i Zokiju YU1EP:

Novi kurs za obuku radio-amatera I, II i III klase

Pozivamo Vas da se prijavite za novi ciklus obuke i polaganja za radio-amaterske klase koji organizuje Radio-klub "Novi Beograd". Obuka će biti organizovana za sve tri ARO klase (1, 2 i 3), počevši od utorka, 14. marta 2017. godine.
Pozivamo sve zainteresovane kandidate da se prijave. Prijave poslati na e-mail rklub(at)yu1fjk.org ili doći lično u prostorije našeg radio-kluba (Bulevar Zorana Đinđića 166, u prizemlju solitera) u ponedeljak od 18h.
Dobro došli!”