Get Adobe Flash player

KT Takmičenja

KT takmičenje "Veteran" 2019 - Konačni rezultati

Krajem prošlog meseca održano je još jedno domaće takmičenje u kome su učestvovali članovi našeg radio-kluba. Učešće su uzeli YU1ED, YU1FJK, YU1YV i YU6DX.

Izašli su zvanični rezultati, a po plasmanu to izgleda ovako:

Kategorija YUOTC članovi:

2. mesto -  YU1ED

Kategorija samo CW:

2. mesto - YU6DX

Kategorija MIXED:

4. mesto - YU1FJK (op.YU1RM)

5. mesto - YU1YV

Kompletne zvanične rezultate možete pogledati OVDE

Čestitamo svim učesnicima našeg radio-kluba na postignutim rezultatima.

KTSCWC 2019 - Konačni rezultati

U martu je održano još jedno popularno takmičenje za sve ljubitelje Morzeove azbuke, takmičenje sprskog telegrafskog kluba.

Učešće u ovom takmičenju su uzeli i članovi našeg radio-kluba: YU1ED, YU1YV i YU6DX.

Rezultati po kategorijama:

M (Članovi SCWC kluba)

1. mesto - YU6DX

10. mesto - YU1ED

NM (Nisu članovi SCWC kluba)

7. mesto - YU1YV

Kompletne zvanične rezultate možete pogledati ovde

Čestitamo svim učesnicima našeg radio-kluba na postignutim rezultatima.

HF KUP SRRS 2019 - Konačni rezultati

Objavljeni su konačni rezultati takmičenja HF Kup Republike Srpske za 2019. godinu koje se održalo 01.03.2019. godine.

Učešće u ovom takmičenju uzeli su i članovi našeg radio-kluba i to:

YU1FJK - 5. mesto kategorija  "VS" - velika snaga > 150 W (operator. Đura, YU1RM)

YT1HA -  5. mesto  kategorija samo "CW"

YU1UO - 8. mesto  kategorija samo "CW"

YU6DX - 3. mesto  kategorija"MS" - mala snaga ≤ 150 W

YU1ED - 10. mesto kategorija"MS" - mala snaga ≤ 150 W

Čestitamo svim učesnicima na postignutim rezultatima.

 Kompletne konačne rezultate možete pogledati ovde

KT takmičenje na 80m "40 godina YU1AAV"

U okviru obeležavanja 40 godina od osnivanja "Radio-sekcije KOZARA" koja ima dodeljen pozivni znak YU1AAV održano je kratko-talasno takmičenje na 80 metarskom opsegu pod nazivo "40 godina YU1AAV". Takmičenje je održano 28.09.2018.g. sa početkom u 1700 UTC u trajanju od 60 minuta, podeljeno u 4 perioda po 15 minuta. Ovako kratki periodi su izazov za svakog radio-amatera gde mogu da pokažu svoje sposobnosti i umeće što se i pokazalo tokom takmičenja. Posećenost tj. broj učesnika u takmičenju je bio zadovoljavajući za domaće prilike. Od učesnika u takmičenju, primljeno je 37  dnevnika svrstanih u 3 kategorije.

Takmičarska komisija je obradila dnevnike u roku propisanom pravilima i objavila rezultate na namenskom sajtu SRSa koji se bavi takmičenjima u organizaciji SRSa i klubova članova SRSa www.radiosport.org.rs/HF U tabelama zvaničnih rezultata, pružena je mogućnost takmičarima da mogu preuzeti svoje diplome u PDF formatu, što je danas postalo uobičajeno u svim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Ranije su se diplome štampale i slale poštom a danas, razvojem interneta PDF diplome su postale standardan način dodele diploma. Rezultati se mogu pogledati na REZULTATI "40 godina YU1AAV"  izborom takmičenja u ponudi a pravila takmičenja se mogu pogledati na PRAVILA TAKMIČENJA

21.10.2018.g. na centralnoj svečanosti povodom 40.g. od osnivanja sekcije "Kozara" su između ostalog podeljene i nagrade-pehari pobednicima iz sve 3 kategorije. Pehare su dobili takmičari koji su se plasirali u prva 3 mesta u svakoj kategoriji. Ovo takmičenje je svakako uveličalo jubilej a isto tako doprinelo i afirmaciji sekcije a i radio-kluba Novi Beograd u domaćoj i međunarodnoj radio-amaterskoj javnosti.

Zahvalnost svim učesnicima u takmičenju kao doprinosu obeležavanja jednog ovako retkog jubileja.

2 mesto u Evropi "Mir-Miru"

Operatori našeg kluba pored učešća u takmičenjima na svoje pozivne znakove rade i iz kluba na klupske znakove. Tako je u takmičenju koje organizuje Radio-amaterski Savez Rusije - "Miru-Mir" osvojeno 2. mesto u Evropi za 2017. godinu u kategoriji SOSSB na 28Mhz.

Operator na stanici YU1ANO je bio Siniša Radulović YU1RA. Diploma je stigla u PDF formatu što je danas uobičajeno kod većine takmičenja.

 

URDXC 2016 - prvo mesto u svetu

Još jedan uspeh članova kluba u međunarodnom KT takmičenju URDXC za 2016.g.  u organizaciji Ukrajinskog Saveza. Upravo je stigla još jedna plaketa koja će ulepšati zid sa ostalim odličjima kao priznanje za 1 mesto u svetu u kategoriji jedan operator,svi opsezi, mala snaga SSB.

Još jedan uspeh - 2 mesto u svetu


Juna meseca 2016.g. Španski Savez radio-amatera je održao svoje tradicionalno KT takmičenje pod nazivom "His Majesty King of Spain SSB 2016 Contest" koje je pod pokroviteljstvom kralja Španije. Takmičenje je inače dosta posećeno od strane radio-amatera Španije i ostatka sveta. Ove godine je uzelo učešće oko 1000 radio-amatera u ovom takmičenju u raznim kategorijama. Naša klubska stanica YTØT je učestvovala u ovom takmičenju u kategoriji " jedan operator - svi opsezi - mala snaga " (do 100W) i zauzela 2 mesto u svetu i prvo u Srbiji. Uspeh je značajniji samim tim što se u kategoriji u kojoj je učestvovala naša stanica prijavilo 178 stanica. Čestitke na uspehu i na osvojenoj lepoj diplomi.