Get Adobe Flash player

Prijavi se

Brojač poseta

Danas 3

Juče 24

Ove nedelje 27

Ovog meseca 629

Ukupno 32408

Trenutno na vezi: 9 gostiju i nema clanova

KT takmičenja

KT takmičenje na 80m "40 godina YU1AAV"

U okviru obeležavanja 40 godina od osnivanja "Radio-sekcije KOZARA" koja ima dodeljen pozivni znak YU1AAV održano je kratko-talasno takmičenje na 80 metarskom opsegu pod nazivo "40 godina YU1AAV". Takmičenje je održano 28.09.2018.g. sa početkom u 1700 UTC u trajanju od 60 minuta, podeljeno u 4 perioda po 15 minuta. Ovako kratki periodi su izazov za svakog radio-amatera gde mogu da pokažu svoje sposobnosti i umeće što se i pokazalo tokom takmičenja. Posećenost tj. broj učesnika u takmičenju je bio zadovoljavajući za domaće prilike. Od učesnika u takmičenju, primljeno je 37  dnevnika svrstanih u 3 kategorije.

Takmičarska komisija je obradila dnevnike u roku propisanom pravilima i objavila rezultate na namenskom sajtu SRSa koji se bavi takmičenjima u organizaciji SRSa i klubova članova SRSa www.radiosport.org.rs/HF U tabelama zvaničnih rezultata, pružena je mogućnost takmičarima da mogu preuzeti svoje diplome u PDF formatu, što je danas postalo uobičajeno u svim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Ranije su se diplome štampale i slale poštom a danas, razvojem interneta PDF diplome su postale standardan način dodele diploma. Rezultati se mogu pogledati na REZULTATI "40 godina YU1AAV"  izborom takmičenja u ponudi a pravila takmičenja se mogu pogledati na PRAVILA TAKMIČENJA

21.10.2018.g. na centralnoj svečanosti povodom 40.g. od osnivanja sekcije "Kozara" su između ostalog podeljene i nagrade-pehari pobednicima iz sve 3 kategorije. Pehare su dobili takmičari koji su se plasirali u prva 3 mesta u svakoj kategoriji. Ovo takmičenje je svakako uveličalo jubilej a isto tako doprinelo i afirmaciji sekcije a i radio-kluba Novi Beograd u domaćoj i međunarodnoj radio-amaterskoj javnosti.

Zahvalnost svim učesnicima u takmičenju kao doprinosu obeležavanja jednog ovako retkog jubileja.

Završeno KT takmičenje YUKT Maraton 2015

Kao što naslov kaže završeno je KT takmičenje na 80 metarskom opsegu "YU KT Maraton - 2015"

Od samog početka održavanja ovog takmičenja, radio-klub sa svojim klubskim stanicama, kao  i članovi kluba su aktivno učestvovali u ovom takmičenju, pa tako i ove godine. Postignuti su značajni rezultati i to:

1 mesto kategorija MO - Dušan Ćeha YU1EA

2 mesto kategorija MO - RK Novi Beograd YT0T

4 mesto kategorija MO - RK Novi Beograd YU1FJK

6 mesto kategorija MO - Sekcija Kozara YT3R

4 mesto kategorija SOCW - Ranko Levi YU1KT

3 mesto kategorija SOSSB - Aleksandar Antić YU6A

I kao najvažnija pobeda 1 mesto u kategoriji "KLUBOVI" - radio-klub Novi Beograd YU1FJK

Sporadično su u takmičenju učestvovale i stanice: YU1ANO, YU1SX, YU1RM, YU1YV, YU1SMA, YT1WA

Čestitke osvajačima nagrada a ostalima čestitke na učešću, čime je naš radio-klub pokazao da je bitan faktor u takmičarskoj aktivnosti u organizaciji SRSa.

Zvanični rezultati KT takmičenja - 21 decembar 2014

Objavljeni su zvanični rezultati KT takamičenja "21 Decembar" u organizaciji radio-kluba "Kreka" E74BMN iz Tuzle koje je održano 19.12.2014.g.
Stanice našeg radio-kluba ostvarile su sledeće plasmane.
2.mesto YU1EA - SOSSB
3.mesto YU0U - SOCW
3.mesto YT1HA - SOSSB
4.mesto YU1FJK - MO
4.mesto YU6DX - SOCW
5.mesto YU1KT - SOCW
I ovi rezultati kao i u većini takmičenja se mogu smatrati dobrim. Kompletne rezultate možete pogledati u pdf formatu OVDE .

HF Kup SRRS 2015 - konačni rezultati

Objavljeni su konačni rezultati KT takmičenja na 80m "HF KUP SRRS 2015". Članovi našeg kluba tradicionalno učestvuju u ovom takmičenju i obično su dobro pozicionirani na listi sa rezultatima koa što je bilo i ove 2015. godne.
Najbolje plasirani član našeg kluba u ovom takmičenju je bio Dušan Ćeha YU1EA, postigavši 1 mesto u kategoriji "VS-velika snaga > 150W".

Zatim slede:
4.mesto YU1RA - MS mala snaga<150W"
7.mesto YU1FJK - VS velika snaga >150W
8.mesto YU1KT - MS mala snaga < 150W
9.mesto YU1ED - MS mala snaga < 150W
Kompletne rezultate možete pogledati OVDE.

Nezvanični rezultati KT takmičenja Srpskog CW kluba za 2015.g. 1 deo

20 marta 2015.g. održano je tradicionalno takmičenje Srpskog CW kluba za 2015.g. 1 deo. Priličan broj članova našeg kluba je učestvovalo u ovom takmičenju. Neki od njih su ujedno i članovi SCWC kluba pa su plasirani u kategoriji "članovi" dok su ostali plasirani u kategoriji "nečlanoviu". Objavljeni su nezvanični rezultati po kojima su plasmanii naših takmičara odlični. U takmičenju su učestvovali sledeći naši članovi: YU0U, YU1KT, YU1RM, YU0W, YU1ED, YU1EA, YU6DX.Kompletne prijavljene rezultate možete preuzeti OVDE.

Seminar o radu u KT i UKT takmičenjima (prvi deo)

2015-03-30

Први део семинара реализован је 25. марта. Приказане су врсте такмичења, могуће категорије и, на примерима, објашњена најпопуларнија домаћа и светска такмичења.

Тежиште семинара је на коришћењу рачунарских програма за рад у такмичењима.

Seminar o radu u KT i UKT takmičenjima

Seminar o radu u KT i UKT takmičenjima će se održati u 2 dela i to 25.03.2015.g i 01.04.2015.g u 18h.
Seminar će biti održan u prostorijama radio-kluba.
Teme koje će biti obrađene na seminaru su:
- Vrste takmičenja
- Kategorije
- Taktika
- Softveri za vođenje dnevnika
- Cluster, skimmer...
- Propagacije
- Oprema
- Uvežbavanje
Seminar će voditi Ivan Todorović YU0U, Siniaša Radulović YU1RA i Dušan Ćeha YU1EA
Svi zainteresovani su dobrodošli.