Operatorske aktivnosti

Osvojeno priznanje u YT2A memorijalu

Naši članovi YT5IVN, YU1EP, YU1RM, YU1QT, YU2KU, YU4LPZ, YU4UKI i YU6DX, koji su tokom septembra meseca 2019. godine proveli tri dana na području Obedske bare tokom YT2A memorijala, obradovali su ostale članove kluba novom plaketom i diplomom. Naime, oni su radeći iz područja YUFF 0039 kao stanica YU1FJK/P ostvarili najveći broj non-unique veza sa ostalim stanicama širom sveta od svih učesnika.

Tokom 24-časovne aktivacije, naši članovi su uspeli da urade skoro 1000 veza sa radio-amaterima širom sveta (bilo je veza sa Novim Zelandom, Japanom, SAD, Kanadom...) na opsezima 1.8MHz do 18MHz. Antene su sami montirali prethodnog dana, kako bi tokom aktivacije sve proteklo u najboljem redu.

Ova nagrada nije bila cilj, jer je kao cilj bilo postavljeno dobro druženje, boravak u prirodi, vojnički pasulj, proba terenske spremnosti naših članova i odavanje pošte našem preminulom kolegi Goranu YT2A. Ipak, ona je priznanje da je sve zaista bilo na najvišem mogućem nivou. I zaista, svi članovi naše male "ekspedicije" su se zaista trudili da sve protekne kako treba a umor se nije osetio.

U diplomu koju je dobio sam klub, svi članovi ekipe su dobili pojedinačne diplome a i oni naši članovi koji su od svojih kuća ili sa drugih lokacija radili veze sa stanicama "u portablu". Takođe, želimo da se zahvalimo i Zrinku, DK8ZZ, koji je naš klub nagradio sa 1000 QSL karata koje ćemo moći da šaljemo za ostvarene veze - hvala Zik!

Do sledeće prilike,

73 & 44 de YU1FJK/P