Get Adobe Flash player

UKT Takmičenja

Učešće članova našeg kluba u Tesla Memorijalu 2019

Naša ekipa je bila verovatno najmladja od svih domaćih stanica koje su proteklog vikenda (05-07. jul 2019.) uzele učešće u Tesla memorijalu - tradicionalnom 24-časovnom takmičenju na VHF i UHF opsezima.

YT0T ekipu su činili Uroš YU4UKI (13 godina), Lazar YU4LPZ (21 godina), Ivan YT5IVN i Boža YU2KU. U petak nam je društvo pravio i Zoran, YU1EP a obišao nas je i Žika YT1HA. Radili smo sa Kosmaja, KN04GL i ostvarili solidan broj veza na 144MHz sa Yaesu FT-857D stanicom i 11 elemenata Yagi antenom. Antenu podignutu na AT-5 stubu ( na visini od 8m) je okretao Ham IV rotator.

To je pomoglo da imamo solidan broj veza po 800-900km i zadovoljavajući broj uradjenih QTH polja.

Ipak, ono što je važnije od broja održanih veza, to je da se cela priča jako svidela Urošu i Lazaru koji su dobro povukli u iznošenju jedne ovakve organizacije, uključujući sklapanje, podizanje i spuštanje antene, rad na stanici, pa čak i kuvanje pasulja (Hvala Lazo!). Uroš je količinom alata prevazišao i Zokija, pa nam ništa nije nedostajalo. Hvala i Ivanu, YT5ITI koji nam je ustupio Multiplu kako bi sve to prevezli od kluba do lokacije i nazad.

Posebno želimo da se zahvalimo domaćinima iz Radio-kluba "Mladenovac" YU1MLA, koji su nam nesebično ustupili svoju lokaciju. Kao i uvek, bili su odlični domaćini!

Nema fotografija koliko ih je bilo prošle godine, ali ipak smo uspeli da zabeležimo po neki momenat.